Space management vybraného obchodního řetězce - Picka, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá zjištěním, co nejvíce ovlivňuje nákupní rozhodování zákazníků, jejich spokojenost s dispozičním řešením prodejny a srovnání současného a nového modelu. K porozumění problematiky space managementu a jeho oblastí je první část práce věnována základním zásadám space managementu, typům spotřebitelů, nákupnímu chování, merchandisingu a dispozičnímu řešení. V druhé části se předložená práce zabývá popisem současného modelu obchodní jednotky, dotazníkovým šetřením zákazníků a navržením nového modelu na základě dotazníkového šetření. Součástí práce je i dotazník jako příloha, srovnání současného a nového modelu a navržení změn.
Space management of a retail
Keywords: space management; nákupní atmosféra; dotazníkové šetření; dispoziční řešení; zákazník; space management; shopping atmosphere; questionnaire; layout; customer