Antropologické aspekty v teologii a díle Pierra Teilhard de Chardin - Klimešová, Anna (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce s názvem "Antropologické aspekty v teologii a díle Teilharda de Chardin" se krátce věnuje životu Pierra Teilharda de Chardin. Hlavním úkolem této práce byla analýza jeho děl s cílem nalézt v nich antropologické aspekty. V prvních dvou kapitolách se zabývá nejprve představami o člověku a antropologii. Ve třetí kapitole je krátký nástin životopisu Pierra Teilharda de Chardin. Ve čtvrté kapitole je pečlivý rozbor jeho díla. Cíl práce byl naplněn v díle jezuity Pierre Teilharda de Chardin lze nalézt antropologické aspekty.
Antropological aspects of theology and the work of Pierre Teilhard de Chardin
Keywords: Křesťanství; evoluce; evoluční teorie; původ člověka; teologická antropologie; vesmír; Christianity; evolution; theory of evolution; the origins of man; theological anthropology; universe