Komparativní analýza české a francouzské úpravy pracovního poměru a rozbor příslušné francouzské právní terminologie - Mladá, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2013)
Hlavními cíli této bakalářské práce je komparativní analýza české a francouzské úpravy pracovního poměru a rozbor příslušné terminologie. Komparace spočívá v porovnávání podobnosti či rozdílnosti obou úprav pracovního poměru. Práci jsem rozdělila do čtyř velkých kapitol, které se následně dělí na dílčí podkapitoly. V první kapitole se zaměřuji na českou pracovněprávní úpravu, její historii, pracovněprávní vztahy a pracovní poměr. Ve druhé pak na francouzskou pracovněprávní úpravu. Obsahem třetí kapitoly je srovnání obou pracovněprávních úprav a ve čtvrté kapitole jsem rozebrala příslušnou francouzskou právní terminologii, týkající se pracovního poměru, s jehož pomocí jsem vytvořila francouzsko-český glosář. Práce je zakončena résumé ve francouzštině.
Comparative analysis of the Czech and French legislation of employment and of the relevant French legal terminology
Keywords: pracovní poměr; pracovní právo; komparace; employment relationship; labor law; comparison