Vliv osobnosti na reprodukci u tamarína pinčího a tamarína žlutorukého - Hurtová, Dominika (Jihočeská univerzita, 2018)
Hlavním cílem této studie je otestovat efekt osobnostních rozdílů reprodukčních párů na reprodukční úspěch u tamarína pinčího (Saguinus oedipus) a u tamarína žlutorukého (Saguinus midas). K vyhodnocení osobnosti byly použity behaviorální znaky, které popisující každodenní aktivity jedinců a multivariační statistické metody. Data o reprodukci byly poskytnuty zoologickými zahradami. Efekt behaviorálních indexů a dalších parametrů na reprodukci byl testován pomocí lineárních modelů.
Impact of personality on the reproduction of cotton-top tamarin and red-handed tamarin
Keywords: Callitrichinae; saguinus; osobnost; reprodukce; Callitrichinae; saguinus; personality; reproduction