Návrh přírodovědné naučné stezky pro 1. stupeň ZŠ v CHKO Český les. - Svobodová, Věra (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce pojednává o přírodních a historických zajímavostech v oblasti CHKO Český les a zaměřuje se na přírodovědná a vlastivědná témata. Autorka navrhuje jednu trasu se čtrnácti zastávkami, jež lze podle aktuálního učiva vhodně kombinovat; tím vznikne mnoho alternativních tras. Vzhledem k náročnosti terénu je určena pro žáky 4. a 5. ročníků základních škol. Pro většinu zastavení je navržen pracovní list a pro průvodce metodická příručka s návody ke všem stanovištím. Cílem práce je žákům přiblížit alespoň část přírodního bohatství z téměř nedotčené přírody Českého lesa a probudit v nich zájem o její ochranu.
Proposal of an educational nature trail for primary school pupils in the Český les (Bohemian Forest) Protected Landscape Area
Keywords: naučná stezka; CHKO Český les; RVP; I. stupeň; ochrana přírody; natural trail; Protected Landscape Area; Bohemian Forest; nature protection; primary school; methodical handbook