Institut vykázání v kontextu domácího násilí - Mihola, Ludvík (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce se zabýva Institutem vykázání v kontextu domácího násilí. Úvodní část práce je věnována stručné historii domácího násilí a vymezení jednotlivých pojmu domácího násilí. Dále jsou zde uvedeny orgány zabývající se pomocí a řešením případů domácího násilí. Práce je zaměřena na řešení případu domácího násilí prostřednictvím vykázání násilné osoby ze společného obydlí. Dále jsou v práci popsány věci, které přímo souvisejí s vykázáním nasilné osoby ze spoečného obydlí a s domácím násilím. Podstatná část práce je zaměřena na přesný a nejnovější postup a činnost Policie České republiky v případě vykázání.
Institute of Banishment in Context with Home Violence
Keywords: Domácí násilí; institut vykázání; agresor; oběť; ohrožená osoba; násilná osoba; OSPOD; vykázání násilné osoby; ASPI; sexuální násilí; fyzické násilí; psychické násilí; sociální násilí; eliminace; Interdisciplinární tým; Intervenční centrum; oběť násilí; Policie České republiky.; Domestic violence; Institute of banishment; aggressor; victim; vulnerable person; the banish of violent persons; OSPOD; ASPI; sexual violence; physical violence; psychological violence; social violence; elimination; an interdisciplinary team; intervention center; victims of violence; Police of the Czech Republic.