Využití prvků muzikoterapie při práci se seniory - Danielová, Vendula (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce se zabývá muzikoterapií a využitím jejích prvků při práci se seniory. Bakalářská práce popisuje muzikoterapii, její metody a druhy. Popisuje muzikoterapeutický proces a vybrané hudební nástroje využívané k muzikoterapii. Dále se zabývá působením hudby na člověka. Práce obsahuje charakteristiku seniorského věku, fyzické, psychické a sociální změny ve stáří. Poslední kapitola bakalářské práce se věnuje jednotlivým návrhům muzikoterapeutických setkání. Setkání obsahuje výčet a popis aktivit, které na sebe navazují. Muzikoterapeutický program je určen klientů v domově pro seniory.
Music therapy elements in work with seniors
Keywords: muzikoterapie; hudba; senioři; muzikoterapeutické setkání; muzikoterapeutické aktivity; music therapy; music; seniors; music therapy meeting; music therapy activities