Stalking a jeho vliv na život obětí. - Libich, Petr (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem bakalářské práce je v teoretické části popsat druhy nebezpečného pronásledování, jeho znaky, cyklus a typy, popsat oběť i pachatele nebezpečného pronásledování a právní úpravu, včetně oprávnění policie v rámci řešení této problematiky. Teoretická část bude podávat ucelený náhled na problematiku nebezpečného pronásledování v našich podmínkách. Praktická část bude zpracována formou kvalitativního výzkumu, a to pomocí rozhovoru s oběťmi nebezpečného pronásledování. Podstatou praktické části bude zjištění, jakým způsobem se oběti dívají na tuto problematiku, jak vnímají práci policie a pomáhajících profesí, zda a jak byl ovlivněn jejich život.
Stalking and its impact on the lives of victims.