Vývoj převodníku USB na paralelní sběrnici - Brož, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem této bakalářské práce je navrhnout zařízení, které převede signály z USB sběrnice na 16bit sběrnici. Následující text pojednává o jednotlivých problémech s komunikací na sběrnici USB a zvolených řešeních jejího převodu. Dále se pak zabývá konstrukcí převodníku samotného, základním softwarovým vybavením pro tento převodník, aby jej bylo možné ovládat pomocí PC.
Development of the USB converter to parallel BUS
Keywords: USB převodník; paralelní sběrnice; USB Converter; 16 bit parallel bus