Komparace ekonomických nákladů regenerace brownfields a výstavby na zelené louce - Hronková, Věra (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce pojednává o srovnání nákladů investovaných do regenerace brownfields a vynaložených na stavby na zelené louce. Členěna je na dvě části, teoretickou a praktickou a do 7 kapitol, včetně závěru a sumarizace v angličtině. První kapitolu tvoří úvod do problematiky, druhá pojednává o základních pojmech a faktech spojených s brownfields. V následujících kapitolách je popsáno vybrané zájmové území - Jihočeský kraj, cíle práce a metodika, výsledky komparace a diskuze.
Comparison of economic costs of brownfields regeneration and greenfields
Keywords: Brownfields; greenfields; zelená louka; opuštěné budovy; náklady; rekonstrukce; ochrana životního prostředí; regenerace.; Brownfields; brownfield sites; greenfields; abandoned buildings; costs; reconstruction; environmental; regeneration.