Využití služeb úřadu práce absolventy - Kerclová, Ludmila (Jihočeská univerzita, 2007)
Absolventi se na trhu práce ocitají v těžké pozici, protože postrádají požadovanou praxi. Ocitají se v začarovaném kruhu, kdy jim chybí praktické zkušenosti, ale zároveň nemají možnost je získat. Aby se toto znevýhodnění mladých lidí odstranila ÚP má nástroje, kterými jim může pomoci. Ty mohou plnit svou funkci, jen pokud o nich budou absolventi vědět, využívat je a spolupracovat s úřadem práce při jejich naplňování.
Utilization employment office´s service by school leavers
Keywords: absolvent; úřad práce; služby úřadu práce; school leaver; employment office; services of employment office