GEOGRAFICKÝ VÝZKUM PERIFERNÍHO REGIONU KAPLICE SE ZAMĚŘENÍM NA SOCIÁLNÍ KAPITÁL - Svoboda, Radek (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá geografickým výzkumem periferního regionu Kaplice se zaměřením na sociální kapitál. Správní obvod obce s pověřeným obecním úřadem Kaplice se nachází v jižní části Jihočeského kraje v okrese Český Krumlov. Práce se skládá ze dvou částí. Teoretická část diplomové práce se v několika kapitolách věnuje pojmům sociální kapitál, periferie a základní geografické charakteristice sledovaného území. Navazující praktická část diplomové práce se zabývá již konkrétním výzkumem, který je složen z analýzy sekundárních dat a dotazníkového šetření. Veškerá získaná data jsou zpracována a prezentována ve formě tabulek a grafů s následným zhodnocením a srovnáním výsledků s již uskutečněnými obdobnými výzkumy.
Geographical research of the peripheral region of Kaplice with a focus on social capital
Keywords: sociální kapitál; periferie; volební účast; dotazníkové šetření; SO POÚ Kaplice; social capital; periphery; election turnout; survey; SO POU Kaplice