Využití fotografických kolekcí listů ve výuce morfologie rostlin - Majerová, Martina (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato diplomová práce navrhuje moderní možnost výuky morfologie listu na základní škole. Obsahuje výzkum, který navazuje na bakalářskou práci List jako orgán vyšších rostlin sestavení fotografické kolekce listů. Teoretická část obsahuje rozbor cílů a trendů současného vzdělávání a výukových metod, také shrnuje propojení výuky morfologie listu s rámcovým vzdělávacím programem. Praktická část obsahuje interaktivní výukový program s prvky badatelsky orientovaného vyučování zaměřený na výuku morfologie listu. Výzkum v této práci srovnává kvalitu znalostí žáků učených podle sestaveného programu a žáků učených klasickým způsobem.
The use of photographic collections of leaves in the teaching of plant morphology
Keywords: badatelsky orientované vyučování; BOV; interaktivní program; interaktivní tabule; morfologie listu; inquiry-based education; IBE; interactive programme; interactive whiteboard; morphology of leaf