Screening biologických aktivit vláknitých hub izolovaných z plástového pylu - Trmalová, Františka (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce sleduje biologickou aktivitu mikroorganismů, které byli získány z plástového pylu včel. Pomocí molekulárně biologických metod, byly zjištěny dva druhy hub rodu Penicillium, a to konkrétně P. corylophilum a P. citrinum. Ani jeden neobsahoval bakteriocidní a fungicidní aktivitu.
Screening of biological activities of fibrous fungi isolated from honeycomb pollen
Keywords: včela medonosná (Apis mellifera); mikroorganismy; plástový pyl; PCR metoda; Penicillium; honey bee (Apis mellifera); microorganisms; honeycomb pollen; PCR method; Penicillium