Návrh databáze pro připojení systému SAP jako zdroje dat pro webovou aplikaci - Marhoun, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá připojením podnikového ERP systému SAP k lokálnímu databázovému systému MS SQL Server pomocí nástrojů SAP BI, synchronizací dat mezi systémy a pokročilejším využitím jazyka T-SQL při tvorbě webových aplikacích a reportů psaných v PHP. Práce obsahuje stručný přehled systému SAP a možností připojování k systému SAP. Obecné principy popisovaného řešení lze využít i ve spojení s jinými systémy a programovacími jazyky.
Database design for connecting SAP as a data source for a Web application
Keywords: Relační databáze; ERP systém SAP; SAP BW; MS SQL Server; T -SQL; uložené procedury; uživatelské funkce; Relational database; ERP system; SAP; SAP BW; MS SQL Server; T-SQL; stored procedures; user defined functions