Informační centrum bezpečnosti potravin jako součást systému kontroly potravin v ČR. - Hendrych Jírová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této diplomové práce je charakterizovat Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství ČR, v teoretické části práce popsat jeho činnost, zmapovat systém kontroly bezpečnosti potravin nejen v České republice jako takové, ale téţ v návaznosti na zajištění bezpečnosti potravin v Evropské unii, a vytvořit přehled, jak celý systém funguje. Praktická část je zaměřena na analýzu webových stránek www.viscojis.cz a www.viscojis.cz/teens a na vyhodnocení dotazníkového šetření s cílem zjistit vyuţití těchto stránek a výukových programů v praxi při vyučovacích hodinách na základních školách.
Food Safety Information Centre as part of the food safety system in the Czech Republic
Keywords: Informační centrum bezpečnosti potravin; systém bezpečnosti potravin; strategie bezpečnosti potravin; Evropský úřad pro bezpečnost potravin; hodnocení rizik; řízení rizik; vzdělávání; komunikace o riziku; výukový program; Food Safety Information Centre; Food Safety System; food safety strategy; European Food Safety Autority; risk assessment; risk management; education; risk communication; educational program