Zdroje a struktura podnikového výsledku hospodaření - Šimáková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato práce analyzuje výsledek hospodaření, vznik nákladů a výnosů podniku a jejich strukturu. Na základě hodnot a vývoje ukazatelů rentability a jejich porovnáním s průměrnými hodnotami průmyslu B - E a odvětví D podle členění NACE, je zhodnocena pozice podniku. Podle DuPontova vzorce jsou rozloženy ukazatele ROA a ROE, aby bylo zjištěno, jaké faktory je ovlivňují. Na základě těchto informací je poté vyhodnocena pozice podniku.
Source and structure of economical result of company
Keywords: výnosy; náklady; zisk; ztráta; analýza výsledku hospodaření a ukazatelů rentability; profit; costs; earning; lost; analyze of total economy result and profitability indicators