Vývoj webové aplikace pro evidenci lezeckých záznamů - Cink, Jakub (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá vývojem webové aplikace pro evidenci lezeckých záznamů. Webová aplikace se zakládá na moderním frameworku ASP.NET Core a je nasazena na cloudové službě Microsoft Azure. Pro přístup k datům v databázi je využit objektově relační zobrazovač Entity Framework Core a aplikace je vyvíjena v integrovaném vývojovém prostředí Microsoft Visual Studio. Teoretická část se zabývá vymezením následujících pojmů: webové aplikace, databáze, horolezectví, sportovní lezení a použité technologie pro vývoj webové aplikace. Praktická část řeší požadavky a rozložení webové aplikace. Dále popisuje implementaci jednotlivých komponentů, jako jsou controllery, modely, zobrazení a další potřebné části. V poslední kapitole je popsáno testování webové aplikace.
Development of a Web Application for Documentation of Climbing Records
Keywords: webová aplikace; ASP.NET Core; databáze; MVC; C#; lezení; web application; ASP.NET Core; database; MVC; C#; climbing