Ověření použitelnosti modelu CE-QUAL-W2 pro simulaci růstu fytoplanktonu, epifytonu a makrofyt v nádrži Lipno - Šámalová, Klára (Jihočeská univerzita, 2008)
Použitelnost modelu CE-QUAL-W2 pro simulaci růstu fytoplanktonu, epifytonu a makrofyt byla testována v nádrži Lipno pro období 2000 - 2005. Model byl nejprve předběžně zkalibrován pro rok 2004, poté byl aplikován na celé sledované období od 1.1. 2000 do 31.12. 2005. Citlivostní analýza byla provedena pro hlavní parametry růstu fytoplanktonu, perifytonu a makrofyt.
Verification of Applicability of the CE-QUAL-W2 Model for Simulation of Phytoplankton, Epiphyton and Macrophyte Growth in Lipno Reservoir
Keywords: Model CE-QUAL-W2; fytoplankton; epifyton; makrofyta; kalibrace; citlivostní analýza; Model CE-QUAL-W2; phytoplankton; epiphyton; macrophytes; calibration; sensitivity analysis