Brownfields v jednotlivých krajích ČR - Maršíčková, Kamila (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce je zaměřena na brownfields, a to v jednotlivých krajích ČR. Teoretická část zahrnuje několik kapitol, ve kterých je věnována pozornost definicím pojmu brownfields. Dále je popsáno, jak brownfields vznikají, jaké jsou jeho důsledky a také možnosti řešení. Jsou zde také uvedeny důvody revitalizace, hrozící překážky a výhody regenerace. Dále jsou představeny možnosti financování ze zdrojů domácích, soukromých a ze strukturálních fondů. V neposlední řadě je zde uvedeno několik dokumentů, které se vztahují k problematice brownfields. Začátek praktické části se zabývá národní i krajskými databázemi. Na tuto část navazuje samotná analýza jednotlivých krajů ČR. U každého kraje je provedena jeho stručná charakteristika, na kterou navazují činnosti vykonávané krajem v problematice brownfields. Dále jsou uvedeny počty brownfields v kraji, druhy nejčastějšího předchozího využití a jejich četnost. Poté jsou uvedeny druhy vlastnictví, míra ekologické zátěže a doporučení k budoucímu využití lokality brownfields
Brownfields in the various regions of the Czech Republic
Keywords: Brownfields; revitalizace; databáze; analýza krajů ČR; Brownfields; revilatization; databases; regional analysis