Konkurenceschopnost České pošty v oblasti přepravy balíků - Fenclová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem práce je posoudit konkurenceschopnost podniku Česká pošta v přepravě balíků. Posuzovanou oblastí je vnitrostátní přeprava zásilek do 30 kilogramů s garancí doručení do následujícího dne. Praktická část práce obsahuje analýzu konkurence v odvětví, analýzu konkurentů, analýzu konkurenceschopnosti a SWOT analýzu. Následně jsou navržena doporučení pro zlepšení stávající situace podniku na trhu vnitrostátní přepravy balíků.
The competitive ability of Česká pošta in the transportation of packages
Keywords: konkurenceschopnost; přeprava balíků; konkurent; trh; služby; competitive ability; transportation of packages; competitor; market; services