Videoprogram metodiky nácviku techniky běhu s důrazem na speciální běžecká cvičení - Pejchar, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce se zabývá metodikou nácviku techniky běhu, teoretická část popisuje především správnou techniku běhu při vytrvalostních bězích i při krátkém sprintu, detailní průběh nízkého startu a také speciální běžecká cvičení pro zlepšení techniky běhu a posílení dolních končetin a další metody pro rozvoj rychlosti a vytrvalosti. Dále je charakterizována i obecná problematika běhu, základní pojmy a běžecké vybavení. Nedílnou součástí práce je i přiložené video, které slouží jako instruktáž metodiky nácviku běhu, a rovněž tak i rozhovor s profesionální atletkou Ludmilou Formanovou zaměřující se hlavně na techniku běhu a význam speciálních běžeckých cvičení.
Video program of methodology for rehearsal of running technique with emphasis of special running exercises
Keywords: běh; atletika; technika; metodika; nácvik; trať; start; cvičení; run; athletics; technique; methodology; training; track; start; exercise