Výroba funkčního modelu exkavátoru Volvo EC380E - Malý, Vítězslav (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce je zaměřena na tvorbu funkčního modelu exkavátoru Volvo EC380E, který bude využit dále ve výuce technických předmětů. Exkavátor je osazen jednoduchým a názorným hydraulickým systémem. Model je vytvořen za pomoci 3D počítačového modelování, následně vytištěn na 3D tiskárně a sestaven. K tvorbě modelu byl využit program SolidWorks v bezplatné studentské verzi. Práce v rešeršní části představuje vybrané CAD systémy, které se v současnosti využívají v technické praxi. Následuje část věnovaná hydraulickým mechanismům a jejich principům. Praktická část pak obsahuje pracovní postup při tvorbě a sestavení modelu doplněný o technickou dokumentaci.
Production of a functional model of Volvo EC380E excavator
Keywords: Volvo EC380E; 3D modelování; 3D tisk; SolidWorks; hydraulické mechanismy; Volvo EC380E; 3D modelling; 3D print; SolidWorks; Hydraulic mechanisms