Pěstování máku setého (Papaver somniferum L.) a jeho potravinářské aj. využití - Duffek, Josef (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá v České republice již tradičně pěstovanou plodinou, a tou je mák setý. Cílem mé bakalářské práce je literární rešerší shrnout poznatky o požadavcích a vlastnostech máku setého, zjistit jeho nároky na pěstování, výnosové prvky, kvalitativní parametry a na základě literární rešerše doporučit současným i budoucím pěstitelům vhodnou technologii pro pěstování této plodiny. Ve své práci jsem se zaměřil na technologii pěstování máku od setí až po sklizeň, na jeho kvalitu a využití.
Cultivation of Poopy (Papaver somniferum L.) and its food and other utilization
Keywords: mák setý; pěstování; výnos; kvalita; poopy; cultivation; yield; quality