Vliv melioračních opatření a hospodaření v krajině na povodňovou situaci v obci Mnich u Kardašovy Řečice - Janeček, Karel (Jihočeská univerzita, 2011)
Abstrakt: V okolí obce Mnich u Kardašovy Řečice byly zemědělské pozemky zmeliorovány a bylo technicky upraveno koryto Mnišského potoka v úseku nad obcí. Bakalářská práce popisuje realizovaná meliorační opatření a jejich vliv na odtokové poměry lokality. Dále práce popisuje a hodnotí vývoj navrhovaných variant protipovodňové ochrany intravilánu obce.
Influence of melioration and landscape management on flooding situation in the village of Mnich at Kardašova Řečice
Keywords: protipovodňová ochrana; vodohospodářské meliorace; odvodnění; vodní toky; hlavní odvodňovací zařízení; úpravy toků; odtokové poměry; Zemědělská vodohospodářská správa; flood protection; amelioration; drainage; water flows; main drainage; flow adjustments; drainage conditions; Agricultural Water Management