K problematice pojmenování vodních toků - Kolátorová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2019)
Tématem bakalářské práce je problematika pojmenování vodních toků. Práce je rozdělena do dvou částí - teoretické a praktické. První část obsahuje teoretické poznatky z oboru onomastika. Blíže se zaměřuje na toponomastiku, pomístní jména a hydronyma, tj. vlastní jména vod. Praktická část se zabývá lingvistickou analýzou a charakterizováním získaného souboru jmen řek, rybníků a potoků v kraji Vysočina, resp. na Jihlavsku. Cílem této práce bude přispění k onomastickým pojmenováním kraje Vysočina.
The issue of naming watercourses
Keywords: český jazyk; pojmenování; onomastika; toponomastika; hydronomastika; hydronyma; vodní toky; czech language; naming; onomastics; toponomastics; hydronomastics; hydronyms; watercourses