Vincenc Furch - Vacková, Anna (Jihočeská univerzita, 2016)
Hlavním cílem této bakalářské práce je zpracování recepce života a díla básníka Vincence Furcha a vytvoření přehledu o frekvenci vydávání jeho děl v určitých časových obdobích. Dále bude provedena analýza povahy Furchových básní, důraz klademe zejména na versologii, strofiku a motiviku básní. Prvotně se zaměřujeme na to, co je pro poetiku jeho básní typické, druhotně vymezujeme znaky, které pro jeho tvorbu jsou specifické a vymykají se běžné výstavbě.
Vincenc Furch
Keywords: Vincenc Furch; analýza; básně; Vincenc Furch; analysis; poems