Měření finanční výkonnosti zařízení pro seniory - Hubal, Taras (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem práce je zmapovat specifika zařízení poskytujících zdravotnické služby resp. zařízení pro seniory, zhodnotit možnosti jejich financování a současně popsat způsoby a metody hodnocení jejich efektivnosti. Na podkladě údajů z konkrétního zařízení pro seniory analyzovat hospodaření jednotlivých dílčích úseků jeho činnosti včetně případného návrhu na opatření ke zefektivnění či nástrojů k monitorování jejich výkonnosti.
Measurement of financial performance of social care facility
Keywords: příspěvková organizace; měření finanční výkonnosti; zařízení sociální péče; financování; financial performance measurement; social care facility; funded organization; contributory organization