Porovnávání práce porodních asistentek v ČR a v Rakousku - Vlčková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce s názvem je rozdělena do dvou částí, a to do části teoretické a výzkumné. Teoretická část se zabývá převážně ošetřovatelskou péčí porodních asistentek na porodních sálech v České Republice a v Rakousku v jednotlivých dobách porodních. Zároveň popisuje, s jakými komplikacemi se porodní asistentka může setkat během porodu a zmiňuje se také o alternativních metodách, které může porodní asistentka u rodiček během porodu využívat.
Comparison of the Work of Midwives in the Czech Republic and Austria
Keywords: Ošetřovatelská péče; ošetřovatelský proces; porod; porodnice; porodní asistentka; Nursing care; nursing process; maternity hopsital; childbirth; midwife