Možnosti využití podpory strukturálních fondů EU na zlepšení kvality životního prostředí - Jirsa, Aleš (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této diplomové práce je zjistit informovanost občanů o možnosti finanční podpory z fondů EU na zlepšení kvality životního prostředí se zvláštním zřetelem na odpadní vody a čistírny odpadních vod v ČR. Zda postoje a informovanost občanů hrají roli ve výstavbě čistíren odpadních vod. Vzhledem k tomu, že váha názorů občanů v rozhodování vypovídá i o podílu občanů na rozhodování o environmentálním managementu, je cílem práce i ověření míry zapojení občanů do veřejného rozhodování.
Possibilities of using support of EU Structural Founds in Enhancing the Quality of Environment
Keywords: životní prostředí; strukturální fondy Evropské unie; čistírny odpadních vod; zlepšení kvality životního prostředí; regionální politika; regionální rozvoj; environment; European Union structural funds; waste water treatment plants; enhancing the quality of environment; regional policy; regional development