Slunce - zázračná hvězda - Karhan, David (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem této bakalářské práce je vytvořit souhrn poznatků z oblasti sluneční fyziky. Práce by měla zachycovat historii výzkumu naší nejbližší hvězdy, až po současnost. Součástí práce je též pokus o vysvětlení procesů v jádru i ve vrchních částech sluneční atmosféry,sluneční aktivita, vznik a vývoj Slunce, vnitřní stavba, pozorovatelné útvary na Slunci i pozorovatelné děje v souvislosti se Sluncem a přístroje pro pozorování Slunce.
Sun - exceptionally star
Keywords: Slunce; sluneční aktivita; skvrny; sluneční atmosféra; jádro; Sun; solar activity; core; solar atmospere