Finální zhodnocení peněz vložených do penzijního připojištění vzhledem k věku klienta - Hanžlíková, Petra (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této práce bylo poukázat na finální zhodnocení peněz vložených do penzijního připojištění vzhledem k věku klienta a vypracovat modelové příklady pro různé druhy účastníků na penzijním připojištění. Tohoto cíle práce bylo dosaženo pomocí sběru dat, analýzy, výpočtů a dedukce výsledků. Provedená analýza umožnila zhodnotit výhodnost penzijního připojištění. Umožnila nahlédnout do situace III. pilíře důchodového systému. Poukázala na celkovou naspořenou částku po konci spoření a na to, jakou procentní výnosnost spoření přináší. Dospělo se k závěru, že penzijní připojištění se vyplatí pouze z krátkodobého hlediska. Po delší době se výhodnost velmi snižuje.
Final evaluation of the money invested in pension insurance due to the client's age
Keywords: Penzijní připojištění/doplňkové penzijní spoření; III. pilíř důchodového systému; Kombinované polhůtní spoření; Reálná úroková míra; Pension insurance / additional pension savings; III. pillar pension system; Combined overdue savings; Real interest rate