Postoje k nevěře v různých etapách života. - Milostná, Aneta (Jihočeská univerzita, 2012)
Teoretické část zahrnuje čtyři tematické okruhy- postoje, hodnoty, vztah a nevěra. Důraz je kladen na postoje v obecné rovině, z pohledu psychologie osobnosti a sociální psychologie. Další kapitola pojednává o hodnotách a jejich třídění. Důležitou součástí teoretické části je očekávání od vztahu muže a ženy a s tím i spojená problematika nevěry. Praktická část je zaměřena na výzkumné šetření. Výzkum byl proveden kvalitativními rozhovory a poskytuje informace o postojích a zkušenostech s nevěrou.
Attitudes to infidelity in different stages of life
Keywords: postoje; funkce postojů; hodnoty; vztah; nevěra; typy nevěry; attitudes; function of attitudes; values; relationship; infidelity; infidelity types