Synchronizace ovulace jikernaček sivena amerického a pstruha duhového - Jankových, Antonín (Jihočeská univerzita, 2012)
Ve 3 pokusech (2010- siven americký, 2011- siven americký+pstruh duhový) byl zkoumán vliv GnRH analogu na synchronizaci ovulace. Před začátkem nástupu výtěrového období byly jikrnačky sivena amerického i pstruha duhového hormonálně stimulovány.
Synchronization of Ovulation in Females of Brook Charr and Rainbow Trout
Keywords: Freundovo inkompletní adjuvacium; intraperitoneální injikace; fyziologický roztok; jikry.; Freund's incomplete adjuvant; intraperitoneal injection; spawning; physiological saline; fish eggs.