Výrazové prostředky malby v renesanci, baroku a pop artu - Ronovská, Tereza (Jihočeská univerzita, 2015)
Tereza Ronovská, bakalářská práce Výrazové prostředky malby v renesanci, baroku a pop artu. Teoretická část analyzuje základní výrazové prostředky malby v období renesance, baroka a pop artu. Zabývá se rozdíly těchto tří dějinných období. Rozborem 5 vybraných děl klasických mistrů ukazuje charakteristické výrazové prostředky daných období. Závěry analýz z teoretické části jsou přímo aplikovány v praktické části práce pětidílné malbě. Jedná se o 5 segmentů obličeje malovaných v různých stylech, které dohromady vytvářejí autorčin vlastní portrét.
Expressive means of painting in the Renaissance, Baroque and Pop Art
Keywords: Klíčová slova Baroko; Renesance; Pop art; techniky malby Cíl Vytvoření autoportrétu z pěti různých segmentů; tvořící jeden koncept.; Key words Baroque; Renaissance; Pop Art Target Creating a self portrait of five different segments; forming one concept.