Reakce sýkory koňadry (Parus major) a sýkory modřinky (Cyanistes caeruleus) na konspecifické a heterospecifické varovné hlasy v hnízdním kontextu - Davídková, Marika (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato práce se zabývá behaviorálními reakcemi sýkory modřinky (Cyanistes caeruleus) a sýkory koňadry (Parus major) na heterospecifické a konspecifické varovné hlasy sýkory modřinky, sýkory koňadry a alopatrické sýkory černohlavé (Poecile atricapillus) a sýkory proměnlivé (Sittiparus varius) a jejich analýzou. Jako kontrola byl použit zpěv pěnice černohlavé (Sylvia atricapilla). Nahrávala jsem a zaznamenávala následující typy chování: přítomnost poblíž budky, varování, zpěv a jiné volání (označené jako "call").
Responses of Great Tit (Parus major) and Blue Tit (Cyanistes caerules) to conspecific and heterospecific alarm calls in nesting context
Keywords: varovné hlasy; Parus major; Cyanistes caeruleus; heterospecifické varovné hlasy; konspecifické varovné hlasy; hnízdo; heterospecific alarm call; konspecific alarm call; Great Tit; Eurasian Blue Tit; nestbox