Návrh a ověření programu sportovní přípravy v kickboxu - Bařinka, Vlastimil (Jihočeská univerzita, 2013)
Jedním z cílů této práce, je představit tento bojový sport užší veřejnosti a pokročilým cvičencům. Dále ukázat možnosti a varianty tréninku, jelikož je nedostatek literatury zabývající se dlouhodobějším tréninkovým programem pro plnokontaktní bojové sporty. Hlavním cílem je navrhnout a vyhodnotit tréninkový program výuky pro pokročilé v kickboxu, který by měl za určitou dobu u vybrané skupiny zvýšit úroveň všeobecné a speciální fyzické zdatnosti. Teoretická část byla vytvořena především metodou analýzy písemných pramenů a zabývá se charakteristikou, vznikem a vývojem kickboxu, teorií sportovního tréninku, skladbou tréninkové jednotky a metodikou výuky technik. V praktické části byla použita metoda testování a měření. Naměřené výsledky výzkumu mohou přinést určitá doporučení pro tréninkovou praxi.
Design and verification program of sports training in kickboxing
Keywords: kickbox; plnokontaktní disciplína; výukový program kickboxu; bojový sport; kickboxing; full-contact discipline; training programme in kickboxing; combat sport