Systém reverse charge u DPH ve stavebnictví - Bendová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2014)
V první části této práce je charakterizována DPH, uveden její princip, základní pojmy. Dále je charakterizován systém reverse charge na úrovni Směrnice 2006/112/ES princip, důvody zavedení, použití v České republice, atd. Druhá část práce se zabývá režimem přenesení daňové povinnosti ve stavebnictví. Jsou zde uvedeny principy použití. Dále jsou analyzovány problémy, výhody a nevýhody týkající se tohoto systému zdanění. Tyto aspekty hodnotily daňové subjekty elektrikář, truhlář a stavební společnost (z hlediska odběratele i dodavatele) a správce daně.
System reverse charge for VAT in civil engineering
Keywords: daň z přidané hodnoty; režim přenesení daňové povinnosti; stavební práce; montážní práce; evidence pro účely DPH; Klasifikace produkce CZ-CPA; the value added tax; reverse charge system; construction works; assembly works; a register for purposes VAT; Classification of Product by Activity CZ-CPA