Hodnoty, postoje a volný čas nerasistických skinheads - Kokešová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se zabývá hodnotami, postoji a volným časem nerasistických skinheads. Pomocí kvalitativního výzkumu poskytuje vhled do jejich života, vyjasňuje jejich postoje k různým aktuálním tématům, objasňuje vztahy ke společnosti, dále se pokouší nastínit jejich hodnoty, reflektovat jejich cíle a poukázat na trávení jejich volného času jakožto podstatnou součást typických rysů této subkultury. Líčí historii subkultury skinheads v Anglii a v České republice, popisuje důvody vstupu do této subkultury a pokouší se srozumitelně poukázat na problematiku týkající se rozdělování jednotlivých odnoží v subkultuře skinheads.
Values, Opinions and Leisure Time of Non-Racist Skinheads
Keywords: Hodnoty; Postoje; Volný čas; Subkultura; Skinheads; Nerasističtí skinheads; Values; Opinions; Leisure Time; Subculture; Skinheads; Non-racist Skinheads