MANAGAMENT SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACI - Jarošová, Marie (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce je rozdělena na část teoretickou. Ta popisuje problematiku sociálních služeb obecně, s přihlédnutím k zásadním změnám legislativy z počátku roku. Výzkumná část popisuje region, na jehož území organizace zajišťuje poskytování sociálních služeb, včetně demografické prognózy. Sleduje a popisuje systém poskytovaných sociálních služeb v období 2002 - 2007. Všímá si především možnosti volby uživatelů služeb a jejich přechodů mezi různými formami služeb, dle individuální potřeby a aktuálního stavu. Diskuze a závěr práce potvrzuje stanovené hypotézy a ukazuje možnost využití zpracované problematiky v praxi a to především v rámci regionu, ale vzhledem k podobnosti lokalit v Jihočeském kraji je možné využití určitých výstupů jako dílčí podklady pro plánování sociálních služeb v rámci celého jihočeského kraje.
SOCIAL SERVICES SYSTEM IN THE ALLOWANCE ORGANIZATION
Keywords: Management; Organizace; Péče; Podpora; Poskytovatel; Senior; Služba; Sociální; uživatel; Management; Organization; Care; Support; Help; Provider; Senior; Service; Social; User