Inovace produktu cestovního ruchu se zaměřením na Dark tourism v Jihočeském kraji - Brabencová, Petra (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce pojednává o poměrně novém trendu v cestovním ruchu - Dark tourismu a jeho předpokladech pro cestovní ruch a jeho rozvoj. Tento trend je blíže popsán na příkladu jižních Čech. Na základě výsledků provedených šetření byl vytvořen produkt cestovního ruchu, zaměřený na Dark tourism, který přispěje k rozšíření nabídkového portfolia cestovního ruchu v dané oblasti.
Tourism Product Innovation Aimed at Dark Tourism in South Bohemia
Keywords: Dark tourism; inovace; identita místa; přitažlivost smrti; nabídkové portfolio cestovního ruchu; Dark tourism; place identity; innovation; death attraction; tourism supply portfolio