Geometrie komplexních čísel - Lálová, Eva (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato práce se zabývá teorií o komplexních číslech a obsahuje tři hlavní části. První část je věnována výkladu komplexních čísel tak, jak je známe ze středních škol. Shrnujeme zde poznatky ze středních škol a využití komplexních čísel ukazujeme na několika příkladech. Ve druhé části se zabýváme komplexními čísly z hlediska vektorových prostorů a algebraické struktury a porovnáváme středoškolský a vysokoškolský výklad komplexních čísel. Ve třetí části aplikujeme znalosti z předchozích kapitol na několika příkladech včetně příkladů z matematických olympiád.
Geometry of complex numbers
Keywords: geometrie; komplexní čísla; transformace; matematické olympiády; geometry; complex numbers; transformation; mathematical olympiads