Aktuální problémy českého vězeňství - Marková, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce řeší problémy v dnešním vězeňství. Zabývá se zaměstnáváním vězňů, bezpečností věznic, ubytovací kapacitou. Dále také shrnuje historii českého vězeňství a současný stav vězeňství evropské unie. V praktické části je popsán cíl práce. Cílem této práce nebyl jen zmapovat problémy českého vězeňství, ale také zjistit jaký náhled na to mají pracovníci vězeňské služby.
Current prison issues in the Czech Republic
Keywords: vězeňství; věznice; penologie; problémy ve vězeňství; alternativní tresty; prison; jail; penology; problems in the prison system; alternative punishment