Gamblerství - Pospíšilová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zabývá problematikou gamblerství na druhém stupni základních škol. Práce se skládá ze dvou částí " teoretické a praktické. Teoretická část práce je zaměřena na vysvětlení pojmu závislost a charakterizování příčin a podmínek vzniku závislosti. Dále je zaměřena na možnosti diagnostiky závislostí pro učitele na základní škole a na zvládání problémů se závislostí z pohledu pedagoga. Pokouší se zmapovat možnosti a účinnost prevence na základních školách. Podrobněji se práce zabývá problémem gamblerství, jeho projevy, příčinami vzniku a možnostmi léčby. V závěru práce je hodnocení současného stavu gamblerství v České republice. Praktická část se věnuje současnému stavu gamblerství na základních školách na druhém stupni. Hlavní část teoretické části je zaměřena na vyhodnocení dotazníků, poukázání na rozdíly mezi velkým městem, malým městem a vesnicí a je doplněna o jednoduché statistické výpočty.
Gambling
Keywords: gamblerství; prevence; výherní automaty; závislost; dependency; gambling; prevention; slot machine