Komparace nabídky služeb a jejich vliv na místní rozvoj ve zvolených obcích ? Český Krumlov, Vimperk - Sýkora, Vlastislav (Jihočeská univerzita, 2011)
Předmětem diplomové práce je analyzovat rozvoj dvou obcí na základě využití atraktivit v nabídce cestovního ruchu. První část je zaměřena na hodnocení strany poptávky a strany nabídky služeb cestovního ruchu ve sledovaných obcích a jejich vliv na místní rozvoj na základě definovaných primárních a sekundárních potenciálů. Ve druhé části jsou popsané možnosti podpor cestovního ruchu pro sledované obce a jejich dopady na produkci v regionu včetně popisu úspěšně realizovaných či probíhajících projektů, které mají vliv na socioekonomický rozvoj obcí.
Comparison of services offering and their impact on local development in selected municipalities - Český Krumlov and Vimperk
Keywords: cestovní ruch; regionální rozvoj; multiplikátor cestovního ruchu; služby cestovního ruchu; financování cestovního ruchu; operační programy; tourism; regional development; tourism multiplier; tourism services; tourism funding; operational programmes