Daňová pravomoc obcí v ČR u daně z nemovitostí - Vozková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá daňovou pravomocí obcí v ČR u daně z nemovitostí. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V praktické části je popsána daň z nemovitosti v rozpočtech obcí a pravomoci, které obce mohou využít k úpravě základu daně či sazby daně. Cílem práce je provést systemizaci využívání daňové pravomoci u daně z nemovitostí obcemi v ČR. Zmapovat a analyzovat jednotlivé daňové pravomoci, které obce mají k dispozici a zhodnotit míru jejich využívání a jejich efektivnosti.
Tax powers of municipalities in the Czech Republic for property tax
Keywords: Daň z nemovitostí; daňová pravomoc; daňová autonomie; místní koeficient; korekční koeficient; Property tax; tax jurisdiction; tax autonomy; local coefficient; correction coefficient