Využití památkového fondu Malé Strany v Praze ve výtvarné výchově na druhém stupni základních škol - Čermáková, Klára (Jihočeská univerzita, 2009)
Hlavním tématem této práce je projekt, který probíhal na druhém stupni základní školy. Projekt je podpořen teoretickou částí, kterou tvoří popis pedagogických přístupů v běžné učitelské praxi, historie a katalog památek Malé Strany použitých v projektu a samotný popis a zhodnocení projektu. Cílem práce je přispět k praktické realizaci výuky uměleckých slohů na základní škole. Diplomová práce se nesnaží být vyčerpávající, je jen návrhem, jak je možné pracovat s památkovými objekty na 2. stupni ZŠ.
Usage of Prague´s Malá Strana historical landmarks for art lectures at the higher levels of elementary schools
Keywords: výuka uměleckých slohů; pedagogika VV; památky Malé Strany; art lectures; pedagogic; listed structure of Malá Strana