Biogeografie ve výuce na základních školách - Pelikánová, Petra (Jihočeská univerzita, 2009)
Pelikánová P. 2009: Biogeografie ve výuce na základních školách. Diplomová práce. Jihočeská univerzita, Pedagogická fakulta, České Budějovice. 133 s. Tato diplomová práce uvádí přehled problematiky biogeografie a světových biomů, navrhuje výukový text, pracovní listy a didaktický test v rozsahu znalostí pro žáky základních škol. Podkladem pro jejich tvorbu byly analýzy učebnic zeměpisu a přírodopisu pro základní školy. Práce řeší a navrhuje začlenění tématu do osnov a rámcových vzdělávacích programů základních škol.
The biogeography as a part of the teaching matter in basic schools
Keywords: vzdělávání; základní škola; biogeografie; fytogeografie; zoogeografie; analýzy učebnic; učební text biogeografie; education; secondary school; biogeography; phytogeography; zoogeography; textbook analyses; textbook charter