Řízení lidských zdrojů ve zdravotnictví - Svačinová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato práce se zabývá analýzou řízení lidských zdrojů v konkrétní nemocnici v Jindřichově Hradci a návrhem změn pro zlepšení tohoto systému. V teoretické části jsou jednotlivě popsány personální činnosti. Poté jsou tyto teoretické části zpracovány do otázek v dotazníkovém šetření, které se týká spokojenosti zaměstnanců s vybranými činnostmi. V Hradecké nemocnici pracuje 784 zaměstnanců ve zdravotním sektoru. Dotazníkové šetření se týká zdravotních sester a ošetřovatelek, zdravotních laborantek, porodních asistentek a sanitářů. Data se pro potřebný výzkum získávala přibližně 2 týdny od 103 respondentů. Výsledky jsou následně statisticky popsány pomocí procentuálního zastoupení jednotlivých odpovědí. Výsledný návrh možných doporučení, na zlepšení současného stavu, je předán vedení řízení lidských zdrojů ve vybrané nemocnici.
Human resource management in healthcare
Keywords: Řízení lidských zdrojů; plánování; získávaní; výběr; adaptace; motivace a hodnocení pracovníků; management; Human resource management; planning; recruitment; selection; hiring; training; evaluation; remuneration; management