Chov ryb v akvaponickém systému - Dovalil, Bohumír (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této práce byl vývoj modelů třech různých akvaponických systémů pro chov tilápie nilské Oreochromis niloticus a pěstování zeleniny a ověření jejich funkčnosti v praxi. Vytvořeny byly tyto systémy: Médium systém, který využíval jako substrát pro rostliny štěrk a keramzit (modifikovaná verze Barrelponics podle Hughey, 2005); NFT (trubkový) systém, který využíval tenkého filmu živinami obohacené vody tekoucí pod květináčky s rostlinami; Raft systém, který využíval polystyrenové rafty udržující květináčky s rostlinami na hladině vody (modifikovaná verze UVI systému podle Rakocyho a kol., 2004a).
Fish farming in aquaponic system
Keywords: bazalka pravá; Médium systém; NFT systém; Raftový systém; tilápie nilská; Basil; Media system; NFT system; Nile tilapia; Raft system